Tehonmittaus, Viritys ja Optimointi

Tällä Saralla olemme varmasti suomen laajimmalle repertuaarille levinnyt toimija, koska ymmärrämme sen, että aina voi hankkia kaikenlaisia kromeja ja wunderbaumeja, mutta mikään ei ikinä voita suorituskykyä ja sen myötä kuljettajan suupieliin tulevaa virnettä jossa hampaatkin hieman vilahtavat, oli sitten kyseessä minkälainen kalusto tahansa, niin aina on kiva olla pikkasen enemmän kun kaverilla.

P1100248Käytössämme on henkilöautojen tehodynamometri, jossa saadaan mitattua teho ja vääntö niin 2-, kuin 4-vetoisistakin autosta aina 1500hp asti.

Tehodynamometrin avulla onnistumme löytämään ne viimeisimmätkin heposet, ja saamme säädettyä tarkasti kaikki moottorin kierrosalueet, sekä pystymme näyttämään mitä tehonlisäystä oikeasti saamme aikaan esim. Optimoinnissa.

Tehonmittauksen hinta optimoinnin yhteydessä on 70€. Viritettyyn autoon katsatuksessa vaadittava todistus 120€. Säädettävän ohjainlaitteen säätö 100€/h niiltä tunneilta kun saamme jotain aikaiseksikin.

Meille tutut ohjainlaitteet: Hestec, Haltech, KMS, Sims, Gems, Tatech, Motec, Megasquirt. Voimme säätää myös muita ohjainlaitteita, mutta tällöin asiakkaalla tulee olla oma säätöohjelma sekä kannettava tietokone mukanaan.

Viritys- ja Optimointitöitä olemme tehneet lähes kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan, joten ainoa perusedellytys on joko bensalla, dieselillä, etanolilla tai metanolilla käyvä moottori. Viimeisen viiden vuoden aikana lisäpotkua meiltä ovat saaneet henkilö- ja pakettiautot, maasturit, asuntoautot, kuorma-autot, linja-autot, traktorit, metsäkoneet, puimurit, veneet, vesijetit, mönkijät, agrekaatit, kompressorit ja taitaa matkan varrelle olla sattunut jokunen ilmatyynyaluskin, joten isompia rajoitteita ei hommaan ole olemassakaan.

Henkilöautojen optimoinnissa tavoitteena on usein ajomukavuus ja turvallisemmat ohitukset, mutta lähes poikkeuksetta saamme myös polttoaineen kulutuksen hieman laskemaan.

Kuorma-autoissa haemme usein suurinta mahdollista polttoaineen kulutussäästöä, joka tuo mukanaan keskimäärin 80 lisäheppaa, tietenkin hieman merkistä ja mallista riippuen.

Traktoreissa toiveet useimmiten ovat työtehon kasvussa, jolla sittemmin saavutetaan taas kulutussäästöjä.

Metsäkoneissa useimmiten samantyyppiset toiveet kuin traktoreissa, ja lisäksi esim. 4-pyttyiset ponsset rupeavat pysymään käynnissä silloinkin kun nappaa puusta kiinni (beaver).

Työmaakompressoreissa ja agrekaateissa saadaan sama ilman tai sähkön määrä tehtyä pienemmällä kulutuksella, joka tuo taasen isännälle pitkän pennin säästöinä vuoden mittaan.

Suuren osan optimoitavista autoista ja koneista löydät linkkien voimaa.com (vanhempi kalusto) ja www.powerlandia.fi (sekä uudet ja vanhemmat mallit) alta. mutta jos et löydä omaa kalustoasi sieltä, niin aina kannattaa kysyä suoraan meiltä.

P9030316Pystymme tekemään myös erilaisiin saaste / pakokaasun puhdistusjärjestelmiin liittyviä ohjelmointeja, mutta niistä enemmän Special-osiossa

Käytössämme on myös liikuteltava traktorin tehodynamometri jolla mitataan traktorin moottorin teho ulosottoakselin päästä, max.600kW.

Kilpailukäyttöön tekemillemme töille / osille ei myönnetä takuuta.

Kaikkiin tämän osion kysymyksiin vastaa Pekka Savolainen 040 510 8031 tai pekka.savolainen@kausalanautotarvike.fi